مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران، از سال ۱۳۹۵ با اخذ موافقت اصولی در تاریخ ۹۵/۰۲/۲۶ از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شروع به کار کرده است.  مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۰۳ موافقت قطعی خود را دریافت کرده است. محل استقرار مرکز در طبقه سوم دانشکده پزشکی و در کنار گروه پزشکی اجتماعی و خانواده می باشد. این مرکز دارای  ۱۴ عضو شورای پژوهشی و  ۴ هسته پژوهش می باشد.

مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران، نظر به اهمیت طب پیشگیری و سلامت عمومی با اتکا به سرمایه انسانی نوآور ، خلاق ، ماهر و دانش محور خود به طراحی و اجرای مطالعات کاربردی با هدف بهبود روشهای پیشگیری، کنترل و درمان بیماریها و عوامل خطر ایجادگر آنان با رویکرد انجام مطالعات نظام مند و ثانویه برای شناسایی مداخلات موثر و کارآمد در راستای ارتقای عادلانه سلامت می پردازد  و نیز برجذب منابع پژوهشی و همکاری با نهادهای آکادمیک داخلی و خارجی و صنایع و سازمانهای ملی و بین المللی برای تبادل و هم افزایی منابع، دانش و تجربیات با ﺗﺴﻬﯿﻞ و ﺗﻮﺳﻌﻪ اﺳﺘﻔﺎده از داده ﻫﺎی ﺳﻼﻣﺖ در ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺳﻼﻣﺖ و تهیه و توسعه مدلهای سلامت محور مورد تاکید دارد.

آدرس لاتین جهت درج وابستگی سازمانی مرکز ( Affiliation ) :

وابستگی سازمانی مرکز


Preventive Medicine and Public Health Research Center, Psychosocial Health Research Institute, Department of Community and Family Medicine, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

 

/uploads/292/2022/Oct/04/نامه تایید قطعی مرکز_2.pdf

 

  • 1396/09/29 - 06:20
  • - تعداد بازدید: 2455
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2455
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اجتماعي کردن سلامت نيازمند اصلاحات ساختاري در نظام سلامت مي باشد.

     

312171.mp3 اجتماعي کردن سلامت نيازمند اصلاحات ساختاري در نظام سلامت مي باشد.
به مناسبت گراميداشت هفته پژوهش، دکتر مرادي لاکه، مدير مولفه‌هاي اجتماعي سلامت دانشگاه در خصوص بحث اجتماعي کردن سلامت مطالبي ارائه کرد.به گزارش پايگاه معاونت اجتماعي وزارت بهداشت، دکتر مازيار مرادي لاکه در خصوص نقش رشته پزشکي اجتماعي براي حل معضلات اجتماعي عنوان کرد: رويکرد کلي وزارت بهداشت، بحث اجتماعي کردن سلامت است که اين مهم به رشته پزشکي اجتماعي هم مرتبط است و تحقق آن نيازمند يک سيستم فراگير و اصلاحات ساختاري است. در واقع بايد يک مکانيزم پرداخت غير مستقيم ايجاد شود و سهم ماليات در تامين هزينه‌هاي سلامت افزايش و سهم پرداخت بيماران کاهش يابد.
استاد گروه پزشکي اجتماعي دانشگاه افزود: در مقوله اجتماعي کردن سلامت مي‌بايست خدمت‌رساني به بيماران را توسعه بخشيم، به طور مثال خدمات توانبخشي و دندانپزشکي بايد تحت پوشش بيمه سلامت قرار گيرد.
وي گفت: يکي از اصول قابل بررسي در حوزه سلامت نقش افراد در سياستگذاري و تصميم‌گيري‌ها و افزايش مشارکت اجتماعي است. در همين راستا معاونت اجتماعي وزارت بهداشت در نظر دارد مجمع ملي سلامت را برگزار کند، همچنين دانشگاه‌ها موظف به برگزاري مجمع استاني سلامت شدند.
مدير مولفه‌هاي اجتماعي سلامت دانشگاه بيان کرد: نقش ديگر معاونت اجتماعي، فعال کردن و ساماندهي سازمان‌ها و خيريه‎هاي مردم‌نهاد است که بتوان از اين طريق مشکلات اجتماعي را به صورت موثرتر رفع کرد.
دکتر مرادي ضمن اشاره به نقش پزشکي اجتماعي تصريح کرد: آنچه در پزشکي اجتماعي حائز اهميت است، بحث آموزش‌هاي جامعه‌نگر است که بايد برگرفته از مشکلات مردم و بر اساس ويژگي‌هاي بومي انجام گيرد، در واقع انجام پژوهش‌ها نيازمند شناخت کافي از نيازهاي جامعه است.
ايشان در  مورد دانشگاه‌هاي نسل سوم اظهار داشت: براي خلق ثروت و کاهش هزينه‌ها بايد راهکارهاي ابتکاري، مثل راهکارهاي پيشرفته را در حوزه سلامت بکار برند، همچنين از آنجا که پيشگيري بر اثربخشي و کاهش هزينه‌هاي سلامت تاثير بسزايي دارد لذا مي‌بايست دانشگاه‌ها در راستاي اهميت موضوع پيشگيري سرمايه‌گذاري کنند.
وي افزود: کشورهاي بسياري هستند که با تاکيد بر موضوع پيشگيري و سرمايه‌گذاري اندک توانسته‌اند بيماري‌هاي غير واگير را کنترل و وضعيت سلامت جامعه را بهبود بخشند.
عضو هيئت علمي دانشگاه  گفت: با استفاده از تخصص‌هايي مانند پزشکي اجتماعي، سياستگذاري و مديريت سلامت، بهداشت عمومي و با تشخيص زود رس و سيستم ارجاع مناسب، بار بيماري‌ها را کاهش دهيم.
وي تاکيد کرد: در حوزه پژوهش بايد سرمايه‌گذاري براي تحقيقاتي صورت پذيرد که مبتني بر نيازهاي جامعه باشند. البته يک سري پژوهش‌هاي بنيادين در علوم پايه موجود است که براي رفع مشکلات آينده مفيد است.
دکتر مرادي لاکه اظهار اميدواري کرد که با ارتقاي سطح توانمندي‌ها در همه ابعاد، بهبود ساختار پژوهشي و بهره بردن از پژوهشگران سطوح پايين‌تر در کنار اعضاي هيئت علمي بتوانيم نقش خود را به خوبي ايفا کنيم و شاهد پيشرفت مطالعات پژوهشي در سطح دانشگاه علوم پزشکي ايران باشيم.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 312171
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings