مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران، از سال ۱۳۹۵ با اخذ موافقت اصولی در تاریخ ۹۵/۰۲/۲۶ از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شروع به کار کرده است.  مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۰۳ موافقت قطعی خود را دریافت کرده است. محل استقرار مرکز در طبقه سوم دانشکده پزشکی و در کنار گروه پزشکی اجتماعی و خانواده می باشد. این مرکز دارای  ۱۴ عضو شورای پژوهشی و  ۴ هسته پژوهش می باشد.

مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران، نظر به اهمیت طب پیشگیری و سلامت عمومی با اتکا به سرمایه انسانی نوآور ، خلاق ، ماهر و دانش محور خود به طراحی و اجرای مطالعات کاربردی با هدف بهبود روشهای پیشگیری، کنترل و درمان بیماریها و عوامل خطر ایجادگر آنان با رویکرد انجام مطالعات نظام مند و ثانویه برای شناسایی مداخلات موثر و کارآمد در راستای ارتقای عادلانه سلامت می پردازد  و نیز برجذب منابع پژوهشی و همکاری با نهادهای آکادمیک داخلی و خارجی و صنایع و سازمانهای ملی و بین المللی برای تبادل و هم افزایی منابع، دانش و تجربیات با ﺗﺴﻬﯿﻞ و ﺗﻮﺳﻌﻪ اﺳﺘﻔﺎده از داده ﻫﺎی ﺳﻼﻣﺖ در ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺳﻼﻣﺖ و تهیه و توسعه مدلهای سلامت محور مورد تاکید دارد.

آدرس لاتین جهت درج وابستگی سازمانی مرکز ( Affiliation ) :

وابستگی سازمانی مرکز


Preventive Medicine and Public Health Research Center, Psychosocial Health Research Institute, Department of Community and Family Medicine, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

 

/uploads/292/2022/Oct/04/نامه تایید قطعی مرکز_2.pdf

 

  • 1398/10/01 - 17:01
  • - تعداد بازدید: 2052
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2052
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

نشست يک روزه علمي-خبري اثرات تغيير اقليمي بر روي سلامت در روز شنبه مورخ 98/09/30 برگزار گرديد.

312208.mp3 نشست يک روزه علمي-خبري اثرات تغيير اقليمي بر روي سلامت در روز شنبه مورخ 98/09/30 برگزار گرديد.
برگزاري نشست يک روزه علمي-خبري "اثرات تغيير اقليمي بر روي سلامت" در روز شنبه مورخ ??/??/?? توسط مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت با همکاري انجمن علمي داشجويان پزشکي کشور


 نشست علمي خبري ارائه گزارش «اثرات تغيير اقليمي بر سلامت» مجله لنست که با همکاري محققاني از ?? مؤسسه علمي جهان از جمله دانشگاه علوم پزشکي ايران تهيه و در دستور جلسه کنفرانس اقليم سازمان ملل قرار گرفته روز شنبه با سخنراني محققان داخلي و خارجي توسط مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت با همکاري انجمن علمي داشجويان پزشکي کشور،  در سالن شوراي دانشگاه برگزار شد.
 در اين نشست که با سخنان دکتر سيد علي جواد موسوي، مشاور رييس دانشگاه در امور هماهنگي و اجرائي گشايش يافت، دکتر آليس مگ گاشين، مشاور استراليايي سازمان بهداشت جهاني، دکتر مازيار مرادي لاکه، عضو هيأت علمي مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت دانشگاه علوم پزشکي ايران و دکتر ميثم طباطبايي، عضو هيات علمي پژوهشگاه بيوتکنولوژي کشاورزي  از طريق ارتباط تصويري اينترنتي و دکتر مهناز رباني ها و دکتر فريدون عوفي، اعضاي هيأت علمي مؤسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور به صورت حضوري در خصوص بخش هاي مختلف گزارش « اثرات تغيير اقليمي بر روي سلامت» مجله لنست که حاصل تحقيقات اين محققان و همکاران آنهاست سخنراني کردند.
سخنران بعدي اين نشست، دکتر بابک عشرتي، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران بود که در خصوص تاثير تغييرات اقليمي بر طغيان بيماري ها در ايران توضيحاتي ارائه دادند.
اين نشست با پرسش و پاسخ خبرنگاران و محققان شرکت کننده با محققان ايراني پروژه خاتمه يافت.
گزارش اثرات تغيير اقليمي بر روي سلامت مجله لنست يک تحليل جامع ساليانه است که تغييرات ?? شاخص مرتبط با تاثيرات تغييرات اقليمي بر سلامت را بررسي مي کند و نشان مي دهد که براي رسيدن به اهداف توافق پاريس، چه کارهايي بايد انجام شود
اين پروژه با همکاري ??? متخصص از سازمان جهاني بهداشت، بانک جهاني و ?? دانشگاه و موسسه پژوهشي از جمله کالج يونيورسيتي لندن، دانشگاه هاي واشنگتن و ويرجينيا تک آمريکا، دانشگاه سيدني استراليا، دانشگاه علوم پزشکي ايران، دانشگاه ژنو، دانشگاه ساسکس انگلستان، دانشگاه شينهواي چين، مرکز اروپايي سلامت انسان و محيط زيست و  مؤسسه تحقيقات علوم شيلاتي ايران اجرا مي شود.
اين گزارش هر ساله يک هفته قبل از کنفرانس تغيير اقليم سازمان ملل متحد در ماه دسامبر منتشر مي شود و همزمان با انتشار آن، رويدادهاي علمي خبري مختلفي در کشورهاي مختلف جهان از جمله ايران براي اعلام نتايج گزارش و اطلاع رساني عمومي در خصوص اهميت تاثيرات تغيير اقليم بر سلامت و محيط زيست برگزار مي شود.
   دکتر سيد علي جواد موسوي، فوق تخصص ريه و مشاور اجرايي رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران طي سخناني در اين نشست با اشاره به اين که تغييرات اقليمي با توجه به تبعات نگران کننده آن به عنوان يکي از دغدغه ها و چالش هاي جدي جامعه بشري مطرح است اظهار داشت: تنها در سال ???? حدود ?? هزار نفر در اروپا قرباني تغييرات اقليمي شدند و طبق پيش بيني ها در فاصله سال هاي ???? تا ???? سالانه بيش از ??? هزار نفر در اثر اين پديده در دنيا جانشان را از دست خواهند داد
وي گفت: در اثر تغييرات اقليمي، بيماري هايي که بشر بر آن چيره شده بود مانند مالاريا و عفونت دستگاه گوارش  مجددا عود مي کنند و بيشتر مرگ و ميرها در اين زمينه خواهد بود. اين تغييرات اقليمي بيش از همه، سلامت سالمندان و کودکان و نيز جزاير و سواحل را تحت تاثير قرار مي دهد .
آليس مگ گاشين، مشاور سازمان بهداشت جهاني و از محققان گزارش شمارش معکوس تغييرات اقليمي لنست هم در سخنان خود به روند گرمايش زمين و رکوردهاي جديد دما در پي تغييرات اقليمي سال هاي اخير و تاثيرات آن بر سلامت پرداخت.
دکتر مازيار مرادي لاکه هم در ارتباط تصويري اينرنتي خود طي سخناني به تبيين شاخص هاي مختلف پايش اثر تغييرات اقليمي بر سلامت و شاخص هاي جديدي که در گزارش ???? مورد توجه قرار گرفته اند پرداخت.
وي گفت تغييرات اقليمي بيش از هر چيز با انتشار گازهاي گلخانه اي ارتباط دارد که باعث گرم تر شدن زمين مي شوند. بالا رفتن دما به طور متوسط با تغييرات آب و هوايي در دو طرف طيف به صورت سيل و خشکسالي و آتش سوزي و باران هاي اسيدي همراه است
وي دي اکسيد کربن، متان، دي اکسيد نيتروژن و ترکيبات فلورينه را از مهمترين گازهاي گلخانه اي عنوان کرد و گفت: فعالان برخي مشاغل مثل کشاورزان، کارگران ساختماني، ماهيگيران و ... که با فضاي باز و دريا سروکار دارند بيشترين آسيب را از تاثيرات اقليمي متحمل مي شوند.
وي گسترش آتش سوزي جنگل ها، سيل هاي گسترده امسال و تشديد خشکسالي ها را از اثرات تغيير اقليم در ايران عنوان و خاطرنشان کرد: اين قبيل تغييرات که در سالهاي آينده تشديد خواهند شد هر يک منشاء مرگ و ميرهايي در کشور خواهند بود.
دکتر ميثم طباطبايي ديگر سخنران اينترنتي اين نشست هم در سخنان خود به برخي نکات کليدي در گزارش امسال کميسيون تغييرات اقليمي و سلامت پرداخت و  گفت: يکي از پيام هاي کليدي گزارش امسال اين است که تغييرات اقليمي به سلامت کودکان آسيب مي زند و سلامت آنها در طول زندگي را تهديد مي کند.با افزايش دما،‌ شيرخواران نسبت به سوتغذيه و هزينه رو به افزايش غذا آسيب پذير ميشوند وکودکان در بين گروه هايي خواهند بود که بيشترين آسيب را در اثر افزايش بيماري هاي عفوني خواهند ديد..
به گفته دکتر طباطبايي، تاثير منفي بر سلامت وطول عمر  پيامد ديگر عدم ايجاد تغيير است
اگر دنيا همين مسير را بدون تغيير ادامه دهد، با انتشار بالاي کربن و روند کنوني تغييرات اقليمي ، کودکي که امروز به دنيا مي آيد ، در تولد ?? سالگي اش در زميني زندگي خواهد کرد که ? درجه گرمتر است و سلامتي اش در هر مرحله از زندگي تهديد شده است ،وي يکي ديگر از پيام هاي مهم اين گزارش را ضرورت مشارکت فرد فرد انسان ها در کاهش تاثيرات منفي تاثير اقليم عنوان کرد .
در ادامه دکتر مهناز رباني نيا تاثير افزايش دماي سطحي آب بر اثر تغييرات اقليمي بر ذخاير غذايي دريايي و دکتر فريدون عوفي، همکار وي در مؤسسه تحقيقات علوم شيلاتي، اقدامات موثر در کاهش اثرات منفي تغييرات اقليمي در ايران و منطقه را تشريح کردند.
دکتر عشرتي، معاون بهداشت دانشگاه هم طي سخناني با اشاره به تاثير تغييرات اقليمي بر طغيان بيماري ها اظهار داشت: در ايران در سال ????  شاهد ??? مورد طغيان بيماري ها بوده ايم که در سال ???? به چهار هزار و ???  مورد رسيده است. ??? مورد از طغيان بيماري ها در سال ???? ناشي از آب بوده که بيشتر در مناطق  کم آب کشور مثل استانهاي فارس و خوزستان و کرمان بروز کرده اند. اين طغيان ها حدود دو هزار و ??? را گرفتار کرده اند.
بيشتر ??? بيمار بستري ناشي از آن نيز در استانهاي کرمان و فارس بوده اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطرنشان کرد: ? ماه نخست سال ???? هم ??? مورد طغيان بيماري ناشي از آب در کشور ثبت شده که بيش از دو هزار و ??? بيمار را گرفتار کرده اند.
وي با اشاره به سيل گسترده اي که در ابتداي سال ?? چهار استان کشور را درگير کرد اظهار داشت: در پي اين سيل گسترده در شهرستان درود در استان لرستان با اپيدمي يک بيماري اسهالي مواجه شديم که نشان دهنده تاثير تغييرات اقليمي بر بروز بيماري هاست.






 



  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 312208
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings