مراسم جشن روز پژوهش و تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکي ايران
312169.mp3
مراسم جشن روز پژوهش و تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکي ايران
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران: مراسم جشن روز پژوهش و تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه روز دوشنبه ?? آذر ماه ???? با حضور دکتر ناصري پور رييس دانشگاه، معاونين و کارکنان برگزار گرديد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران به سهم ناچيز اعتبارات پژوهشي در بودجه سالانه کشور اشاره کرد و گفت: از اين مقدار هم يک سوم بودجه پژوهشي به دانشگاه هاي علوم پزشکي مي رسد.
دکتر مسعود ناصري پور افزود: عليرغم داشتن اين بودجه، اين دانشگاه ها سهم ?? درصدي در پژوهش داشتند که اين موضوع نشان مي دهد که دانشگاه هاي علوم پزشکي عملکرد بهتري از وزارت علوم داشته اند.
وي ادامه داد: مقرر شده بود که سهم پژوهش در بودجه از نيم درصد بيشتر شود که در سال گذشته بودجه پژوهشي کمتر از اين مقدار بوده و اين اعتبارات براي رقابت هاي بين المللي اصلا کافي نيست.
دکتر ناصري پور ادامه داد: اگر بخواهيم به توسعه پايدار و اقتصاد دانش بنيان دست يابيم، چاره اي جز حرکت به سمت دانشگاه هاي نسل سوم نداريم.
وي به شاخص هاي توليد مقالات و سهم کشور در رشد علم اشاره کرد و گفت: براساس اعلام پايگاه هاي اسنادي از جمله اسکوپوس ما در سال ???? در شاخص توليد مقالات و سهم در رشد توليد علم در بين کشورهاي اسلامي و منطقه مقام اول را بدست آورديم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار کرد که ما در سال هاي اخير رشد فزاينده اي در اين زمينه داشته ايم و اين موضوع نشان مي دهد که ما در اين حوزه از اهداف برنامه ???? جلوتر هستيم .
دکتر ناصري پور بر لزوم تبديل دانشگاه ها از نسل دوم به نسل سوم اشاره کرد و گفت: دانشگاه هاي ما بايد به سمت دانشگاه کارآفرين و خلق ثروت که از ويژگي هاي دانشگاه نسل سوم است، حرکت کنند.
وي با اشاره به اينکه خلق ثروت در دانشگاه را بايد سرعت ببخشيم، گفت: بايد فرايندي ايجاد شود تا فاصله بين ايده تا خلق ثروت کوتاه شده و موانع آنها از بين برود.
دکتر ناصري پور تاکيد کرد که بايد درب اين دانشگاه بر روي محققان ساير دانشگاه ها گشوده شود تا تحقيقات بين رشته اي توسعه پيدا کند.
وي برلزوم توسعه همکاري هاي بين الملي تاکيد کرد و گفت: يکي از ويژگي هاي نسل سوم بين المللي شدن و داشتن روابط و همکاري هاي علمي است که تحقق آن از اولويت هاي اصلي ما مي باشد.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران به ارتقاي رتبه پژوهشي اين دانشگاه اشاره کرد و گفت: رتبه پژوهشي دانشگاه ايران در بين دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور از رتبه هفتم به پنجم ارتقاء يافته است.
دکتر سيد کاظم ملکوتي افزود: هرچند ما رتبه چهارم پژوهشي را هم در سابقه خود داريم اما هدفگذاري ما کسب رتبه هاي بالاتر است.
وي گفت: اين کار حاصل تلاش و زحمات اعضاي هيات علمي و کارشناسان اين حوزه است و دستيابي به رتبه هاي پژوهشي بالاتر نيازمند مشارکت جدي همه است.
دکتر ملکوتي با اشاره به اينکه در شاخص توليد مقاله بعد از دانشگاه علوم پزشکي تهران رتبه دوم را کسب کرديم، گفت: از لحاظ داشتن نيروي پژوهشي رتبه اول را بدست آورديم و همچنين در حوزه اخلاق در پژوهش توانستيم رتبه اول را از آن خود کنيم.
وي به تهيه و انتشار مقالات غير کاربردي اشاره کرد و گفت: اين روند بايد تغيير يافته و به سمت تحقيقاتي برويم که مرزهاي دانش را توسعه دهد يا کاربردي باشد.
دکتر ملکوتي به مشکلات جامعه از جمله آلودگي هوا اشاره کرد و گفت: محققان بايد به دنبال رفع اينگونه معضلات در جامعه باشد و چيزي را پژوهش کنند که گره اي از کار مردم باز کند و زمينه خدمات بهتر به آنان را فراهم کند.
وي ارتقا کيفيت زندگي ، کاهش درد و آلام مردم و همچنين کاهش هزينه هاي درماني را از جمله موضوعات مهم در انجام تحقيقات اعلام کرد و گفت: تحقيق و پژوهش بايد به سمت رفع نيازهاي مردم باشد.
همچنين برترين هاي پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي ايران در جشن روز پژوهش معرفي و از آنان تقدير و تجليل شد. دکتر محمد فرهادي، دکتر محمدتقي جغتايي، دکتر فرزاد شيدفر، دکتر زهرا مجد جباري، دکتر محسن اسدي لاري، دکتر احمد جنيدي، دکتر حسين کيواني، دکتر مهدي صادقي و دکتر مرضيه مولوي نجومي، پژوهشگران داراي H-index بالاتر از ?? اين دانشگاه هستند که مورد تجليل قرار گرفتند.
دکتر معصومه محمدپور عضو مرکز تحقيقات علوم اعصاب دانشگاه، شيرين قنواتي دکتري تخصصي آموزش پزشکي، اميد رستم زاده دانشجوي کارشناسي ارشد کاردرماني و کيان زبيري دارنده مدال طلاي مسابقات اختراعات کانادا به عنوان مخترع برتر، معرفي و تقدير شدند.
محسن حيدري، دکتري باکتري شناسي پزشکي و شادي طبيبيان، دکتري هماتولوژي به عنوان دانشجوي پژوهشگر برتر معرفي و تجليل شدند.دکتر مظاهر قلي پورملک آبادي و دکتر سعيد مهرزادي به عنوان پژوهشگر برتر جوان عضو هيات علمي دانشگاه، تقدير شدند.
دکتر مرتضي منصوريان با ?? مقاله، دکتر حسين کيواني با ?? مقاله، دکتر فرزاد شيدفر با ?? مقاله، دکتر علي اسرافيلي با ?? مقاله و دکتر اکبر درگلاله با ?? مقاله به عنوان بيشترين تعداد مقالات مورد تقدير قرار گرفتند.